Welkom in ons vernieuwde kantoor in Appingedam

In 2019 is ons oude kantoor gesloopt en is een nieuw kantoor gerealiseerd. Dit kantoor ligt in het aardbevingsgebied in de provincie Groningen.
Kantoor_appingedam_2_news_detail

De bouw van ons nieuwe kantoor (met aanliggend woonhuis) maakt onderdeel uit van een pilotproject "Heft in eigen Hand" van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG). De NCG startte deze pilot in 2016. Vijftig particuliere woningeigenaren in het aardbevingsgebied kregen zelf de regie over de versterking of sloop/nieuwbouw van hun pand.

Bouwproces

Op de plek van het nieuwe pand stond voorheen een boerderij met schuren (voormalige manege Appingedam) met daarin ons inpandige kantoor (voorheen kantineruimte van de voormalige manege).

Een van de wensen tijdens het bouwproces was om zo veel mogelijk lokale/regionale partijen in te schakelen voor de sloop en nieuwbouw. De voormalige boerderij is vanaf begin 2019 in fases gesloopt door aannemingsbedrijf Rozeboom uit Appingedam. Werkzaamheden rondom het oude en nieuwe pand (opnemen oude bestrating, onderhoud tuin, aanleg nieuwe bestrating) werden verzorgd door Werkplein Fivelingo uit Appingedam. Het nieuwe kantoor is aardbevingsbestendig en duurzaam gebouwd door Bouwbedrijf Kooi uit Appingedam in samenwerking met constructeur Goudstikker de Vries. Architectenbureau Jongsma-Dijkhuis/Noordeloos uit Delfzijl heeft het nieuwe pand ontworpen en heeft de bouw begeleid (directievoering). Installatiebedrijf Jansen uit Uithuizen zorgde voor de duurzame installaties in het pand. Het pand is aardgasvrij en wordt verwarmd door middel van aardwarmte (warmtepompinstallatie). Electriciteit wordt opgewekt door middel van zonnepanelen op het dak. Voor spoeling van de toiletten wordt gebruik gemaakt van opgevangen regenwater. 

Activiteiten kantoor Appingedam

Vanuit het kantoor worden diverse werkzaamheden uitgevoerd. In het aardbevingsgebied zijn dat met name ondersteunende onderzoeken en advies in het kader van de versterking of sloop/nieuwbouw van gebouwen. Voorbeelden hiervan zijn ecologische onderzoeken, milieukundig bodemonderzoek, asbestinventarisaties en sloopbegeleiding. Deze onderzoeken zijn veelal noodzakelijk in het kader van het verkrijgen van een omgevingsvergunning. Aangezien vanuit het kantoor in Appingedam veel (eigen) ervaring is met het sloop/bouwproces in het aardbevingsgebied, kunnen wij onze opdrachtgevers nog beter adviseren. We weten uit eigen ervaring wat het betekent om in het aardbevingsgebied te werken en te wonen.  

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Neemt u gerust contact op met een van onze kantoren

of vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan via ons contactformulier.

route naar Zuidwolde
route naar Appingedam
route naar Almere