Invoering Omgevingswet uitgesteld

In een interview met Binnenlands Bestuur kondigde minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu aan dat de invoering van de Omgevingswet wordt uitgesteld.

Minister Schultz gaf in het interview aan de invoering van de wet definitief uit te stellen wegens de benodigde complexe juridische aanpassingen. Ook gaf ze aan dat het uitstel  vooralsnog geen gevolgen heeft voor de uiteindelijke einddatum van de transitie in 2029.

Lokale overheden zeggen begrip te hebben voor het uitstel van de Omgevingswet. Het Programma Aan de slag met de Omgevingswet gaat samen met alle betrokken partijen, onverminderd door met de implementatie. De transitie is in volle gang, met het leren werken mét en volgens de wet. En met de ontwikkeling van het nieuwe digitale loket en alles wat daarbij hoort.

De leden van de programmaraad van het Programma Aan de slag met de Omgevingswet verwachten dat iedereen in het land mee blijft doen. Want, zoals programmamanagers Implementatie Omgevingswet van verschillende overheden tijdens de Slag-sessie in Den Bosch recent zeiden: "We kunnen de tijd tot de einddatum van de implementatie goed gebruiken!"

bron: Aan de slag met de Omgevingswet
« Terug naar het nieuwsoverzicht

Neemt u gerust contact op met een van onze kantoren

of vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan via ons contactformulier.

route naar Zuidwolde
route naar Appingedam
route naar Almere