Bedrijven verplicht aan energiebesparing

Voor bedrijven is de vrijblijvendheid in het nemen van klimaatmaatregelen voorbij, energiebesparing is al verplicht sinds 1993.

Vanaf nu zien inspecteurs strenger toe dat het ook daadwerkelijk gebeurt. Bedrijven die zich niet aan de afspraken uit het Energieakkoord houden, kunnen een boete krijgen. Bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kilowatt uur elektra en 25.000 kuub gas verbruiken, moeten maatregelen treffen. Ruim honderdduizend bedrijven, waaronder ook restaurants en winkels, moeten hun panden energievriendelijker maken.

In Nieuwsuur (NOS) werd op 19 juni aandacht besteed aan energiebesparing bij bedrijven.

Volgens werkgeversorganisatie VNO/MKB is met energiebesparing een ongekend grote slag te slaan. En dat moet ook, vanwege de recente afspraken in het Energieakkoord tussen overheid en bedrijfsleven en de wet milieubeheer.

Vanuit onze zuster Gebouweninspectie Nederland kunnen wij u hierbij helpen. Wilt u energie besparen of opwekken en bent u op zoek naar een praktisch advies? Afhankelijk van uw wensen kunnen wij dit snel voor u in beeld brengen. Dit kan door middel van een quickscan, het opstellen van een energielabel, of een maatwerkadvies. Wij richten ons vooral op uw praktische besparingsmogelijkheden en kijken naar zowel technische maatregelen (isolatie en installatie), als comfortverbetering en simpele gratis bespaartips voor apparatuur en verlichting. Klik hier voor meer informatie.

bron: Kenniscentrum Infomil
« Terug naar het nieuwsoverzicht

Neemt u gerust contact op met een van onze kantoren

of vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan via ons contactformulier.

route naar Zuidwolde
route naar Appingedam
route naar Almere